Дистанционна връзка с НАП

 

Съгласно последните изменения на Наредба Н-18 всички фискални устройства трябва поетапно да бъдат свързани с НАП. По-старите модели фискални устройства ще бъдат преработени и към тях ще се закупуват и монтират данъчни терминали, които ще осигуряват връзката със сървъра на НАП чрез DATA SIM карти по мобилен VPN. Новите устройства ще бъдат произведени с вече вграден данъчен терминал, но в момента текат процедури по узаконяването им.

Очаква се скоро устройствата да са на пазара, като ВИЛИ СЕРВИЗ ще се постарае да уведоми своите клиенти и своевременно да извърши необходимите действия по преработката на фискалните устройства с цел спазване на новите законови разпоредби, и осъществяване на дистанционната връзка с НАП в упоменатите срокове, а именно:

 

  • до 31.12.2010 г. - лица, задължени да използват ЕСФП - търговци на течни горива
  • до 30.09.2011 г. - лица, регистрирани по ЗДДС, непопадащи в горната точка
  • до 31.03.2012 г. - всички останали лица, непопадащи в горните две точки

 

С оглед събитията около "свързването" на бензиностанциите с НАП сроковете най-вероятно няма да бъдат удължени, затова ВИЛИ СЕРВИЗ препоръчва да не се изчаква последния момент, а свързването да се извършва поетапно и плавно.

Очаквайте скоро актуална информация на нашия сайт за одобрените нови модели фискални устройства, устройствата които ще могат да се преработят и устройствата, които ще отпаднат!

 

Свали Наредбата с последните изменения.

 

© www.viliserviz.com. Valid XHTML and CSS.